sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Hiusjuttuja


Mun on pitänyt jo vähän aikaa tehdä hiustuotepostaus, mutta se on jotenkin jäänyt kouluhommien ja matkajärjestelyiden jalkoihin. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, eiks jeh!

Mulla on ollut raskausajasta lähtien päällä hiuskriisi, koska ensimmäisiltä viikoilta asti multa lähti ihan mielettömästi hiuksia, eikä se oo loppunut vieläkään, vaikka imettäminenkin loppui jo nelisen kuukautta sitten. Kesällä ei niin haitannut sitaista hiuksia aina jollekin pikaponnarilla tai nutturalle, tai töihin ranskikselle, mutta nyt talven (tai syksyinenhän toi sää vielä on ainakin täällä Etelä-Suomessa) tultua olis kiva jos hiukset olis edes suht hyvässä kunnossa.


Haluaisin kosteuttaa hiuksia kunnolla ja tehostaa niiden kasvua, joten bongasin Farah Dhukain blogista superhelpon hiusnaamion: 2 rkl 100% manteliöljyä ja 6 tippaa (tosin mä laitan 8) piparminttuöljyä. Yritän yleensä laittaa tän hiuksiin illalla jos tiedän ettei seuraavana päivänä tarvii lähteä heti aamusta mihinkään. Näin aine ehtii vaikuttaa yön yli. En suosittele jos ei tykkää mintun tuoksusta, se nimittäin jää hiuksiin vielä pesun jälkeenkin. Manteliöljy siis kosteuttaa ja piparminttu yhdistettynä päänahan hierontaan stimuloi ja tehostaa hiusten kasvua.

Nyt blogiin oli tullut uusi ohje lämpimästä öljyhoidosta, ajattelin kokeilla ehkäpä tätä vanhaa ohjetta lämpöön yhdistettynä.

Kun pesen öljyn pois hiuksista, en laita tavallista hoitoainetta ollenkaan, koska hiukset jää ihanan pehmeiksi jo pelkästään öljyn ansiosta, enkä ole huomannut mitään sähköisyyttäkään :)

Manteliöljyä ostin Punnitse & Säästä -kaupasta ja piparminttuöljyä terveyskaupasta.

Tarkka ohje ja video täällä!


Lämpösuojan pitäisi varmaan olla ihan itsestään selvä asia kaikille, jotka muotoilee hiuksiaan, mutta mä olen jotenkin vaan sivuuttanut sen hyödyllisyyden kokonaan. No, enpä sivuuta enää! Got2be:n guardian angel on ihanan tuoksuista ja helppo suihkutella hiuksiin (tosin niin kai melkein kaikki lämpösuojat on), ja tosiaan lämpösuoja on 220 asteeseen asti. Käytän suoristusrautaa yleensä 200-asteisena, joten kunnon lämpösuoja tulee tarpeeseen.Ihastuin Herbinan kosteuttavaan hoitosuihkeeseen vajaat kolme vuotta sitten Kuubassa. En halunnut roudata mukana hoitoainetta, koska veden loppuessa kesken suihkun en olisi sitä ehtinyt huuhtomaan pois, joten nappasin hetken mielijohteesta Sokokselta mukaan tämän hiuksiin jätettävän suihkeen. Tuoksu on niin ihana, että melkein teki mieli suihkutella hoitsikkaa myös body sprayksi. Nykyään suihke sopii hiuksilleni vielä paremmin, koska olen sävyttänyt ne.

Yleensä haluan että hiustuotteissa on tuoksua, mutta edullisuutensa vuoksi nappasin kerran hyllystä Herbinan hajusteettoman hiuskiinteen. No, se ei ole kyllä mielestäni täysin tuoksuton, mutta tuoksu ei haittaa, koska se on kuitenkin miellyttävä ja riittävän huomaamaton. Pitoa on tarpeeksi, ja riittävän kaukaa suihkutettuna hiuksista ei edes huomaa että niissä on lakkaa. Johonkin vaativampaan kampaukseen valitsisin varmaankin lakan, jossa on enemmän pitoa, mutta arkeen tämä käy hyvin.

Viimeisenä tuotteena on uusi suosikkini, Herbinan tuuheuttava muotovaahto. Vaikka muotovaahto kai pitäisi puristella pyyhekuiviin hiuksiin ja muotoilla, olen laittanut tätä kuiviin hiuksiin. Tämäkin tuoksuu aivan ihanalta, mutta se on sivuseikka tuuheuttavan vaikutuksen rinnalla. Arkisin en yleensä ehdi tai jaksa tupeerata, mutta pelkästään muotovaahdolla saan kohotusta tyveen eikä hiukset jää likaisen näköisiksi. Tykkään tästä enemmän kuin yhdestäkään kuivashampoosta tai hiuspuuterista. Lisäksi muotovaahdosta pitäisi löytyä lämpösuoja, vaikka olenkin käyttänyt tämän lisäksi erillistä lämpösuojaa.

Tässäpä näitä, lähipäivinä on tulossa vielä postausta lapsen kanssa reissaamisesta ja mukaan lähtevistä tarvikkeista, ylesitä panikointia matkajärjestelyistä ja haul -tyyppinen postaus marraskuussa löytämistäni vaatteista, koruista ja muista härpäkkeistä.

Besitos,
Taru
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti