lauantai 27. heinäkuuta 2013

tuuheampi ponnari

Hei ihanaiset!

Oon taas suorittanut pienen katoamisen, Adi nimittäin on päättänyt että ei tarvitse enää päikkäreitä. Kaikki oma aika on nyt siis ihan nollissa. Toivottavasti taas jossain vaiheessa alkaa päivisinkin uni maistumaan, mutta siihen asti meno on aika kiireistä.

En muista oonko maininnut että mulla alkoi heti raskauden alussa ihan tajuton hiustenlähtö. Eli siis kesästä 2011 tähän kesään 2013 asti multa on lähtenyt ihan tukkokaupalla hiuksia, ihan ilman harjaamistakin ja tietysti vielä enemmän sillon kun onp itänyt harjata. Oon hoitanut hiuksiani manteli- ja piparminttuöljyillä, jotka selvästi auttoikin hiustenlähtöön ja -kasvuun, mutta ei näitä haituvia voi enää hyvällä tahdollakaan sanoa tuuheiksi.

Sutaisen tosi usein hiukset ponnarille, ensinnäkin Adin takia ja toiseksi töiden takia. Ja tietysti ruokaa laittaessa, muuten niitä hiuksia päätyy myös safkan sekaan... Mun ponnarista on kuitenkin tullut aika säälittävä hiirenhäntä, joten yritin keksiä jonkun keinon jolla saisi nopeasti ja helposti edes hiukan tuuheutta ponnariin.


Jos on hiukan enemmän aikaa käytän harjaa ja kampaa, muotovaahtoa, geeliä, kahta hiuslenkkiä ja pinnejä. Jos taas on ihan oikeesti kiire, käytän pelkästään harjaa ja hiuslenkkejä.


Aloitan levittämällä muotovaahtoa hiusten tyveen pää alaspäin ja ainakin mun hiuksissa Herbinan tuuheuttava muotovaahto tekee ihmeitä!Seuraavaksi teen jakauksen korvasta korvaan yläviistoon, kiinnitän päällimmäisen osion pois tieltä ja teen ponnarin alemmasta osiosta. Kannattaa valita omien hiusten värinen lenkki, tai jokin luonnollinen väri, ruskea, musta tai valkoinen. Näin lenkki ei näy valmiista ponnarista kovin paljoa.Ennen päällimmäisen osion kiinnittämistä levitän hiuksiin pienen määrän vahaa tai geeliä, koska mulla on koko hiusraja täynnä vauvahiuksia. Jos ei halua käyttää vahaa tai geeliä, saa fly offsit hyvin kuriin myös lakalla. Itse tykkään suihkuttaa lakkaa ensin käteen ja sitten pyyhkäistä kevyesti kämmenellä hiuksia.


Pahoittelut valottuneesta kuvasta, toivottavasti saatte selvää. Eli ennen ponnarin sitomista otan etuhiuksista kolmion mallisen osion ja pinnitän sen taakse työntäen hiuksia kevyesti eteenpäin, eli teen mini poofin (kyllä, tiedän että mun termit on erittäin ammattimaisia :D). Laitan yleensä neljä pinniä kiinnittäen ne ristiin, näin pinnit pysyy varmasti kiinni myös tanssitunnilla. Tässä tapauksessa otan kuitenkin pinnit lopuksi pois, joten kiinnityksellä ei ole niin paljoa väliä.

 
Tässä hiusten sivuosiot on vedetty mukaan ponnariin harjan kanssa, mutta pinnit on vielä päässä.
 
 
Kun otan pinnit pois annan etuhiusten hiukan avautua, ja sillä saan saman efektin kun kevyellä tupeeraamisella. Tässä vielä kuvat tavallisesta nopeasti sutaistusta ponnarista ja valmiista tuuheammasta ponnarista.
 

 
Tietysti jälkimmäinen näyttää paljon huolitellummalta, mutta erityisesti tykkään siitä miten ponnari ei lähde lenkin jälkeen suoraan alas, vaan alla oleva toinen ponnari antaa hiukan enemmän korkeutta ja tuuheutta. Ja tietysti mitä paksumpi lenkki sitä enemmän tuuheutta :) Lisäksi ponnari on paljon napakampi ja sopii siksi eityisen hyin mulle töihin. Pieni asia joka vaikuttaa paljon lopputulokseen on kahden osion saaminen tasapainoon. Teen itse tosiaan jakauksen korvasta korvaan yläviistoon, koska päällimmäiseen osioon pitää jäädä riittävästi hiuksia peittämään alimmaista ponnaria ja alimmaiseen riittävästi ponnarin tekemiseen.
 
Tästä pienestä kikasta on mulle arjessa paljon iloa, tavallinen ponnari tuntuu hiukan paremmalta "kampaukselta". Toivottavasti tekin saatte tästä iloa!
 
Besitos,
Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti